A köztisztviselő

 

Megkeresett egy ismerősöm, hogy elhunyt egy lakás tulajdonosa, eladásra kerül a lakás és nem kellenek e a könyvek. Elmentem, megnéztem mi van és máris elkövettem az első hibát. Azért mert ismerős volt többet ígértem a könyvekért mint általában szoktam. Nem tudom bizonyítani, de feltételezem, hogy, legalábbis egyesek megérzik az ilyen ellágyulás,  mert utána az események követték egymást és a végkifejlet olyan lett mint lentebb leírom.

Sürgős lehetett a lakás kiürítése mert egy este, zárás előtt jött egy fehér duba. Benne nem csak a könyvek, hanem mindenféle lom a lakásból. Bár sok minden volt közte amit soha nem forgalmaztam. Például gyermekméretű térd és könyökvédő, én botor vállaltam, hogy fölöslegesen terhelem a raktárom és keresek majd esetleg valakit akinek kell és felszabadul a hely.

Utána történt sok minden, de végre pont került erre az üzletre. A sokkoló az volt amikor az egyáltalán nem szegény nő kifizettette velem, vállogatott fenyegetések között azt a térd és könyökvédőt ami nem kellett nekem, szívességből vettem át és egy szegén gyermeknek ajándékoztam.

Tanulság ne üzletelj ismerőssel, rokonnal mert az esetek döntő többségében csak baj lesz belőle.

Vélemény, hozzászólás?