Mindig kiakaszt a kapzsiság

IMG_20190524_121754IMG_20190524_121804

Néha úgy felbosszantanak, hogy valósággal ketyegek. Nem kellene felidegesítsem magam most, hogy egy betegséggel küszködök, de a világon a legjobban a kapzsiság bosszant  és ezt is tartom világunk pusztulása fő okának.

Pár hónapja bejött egy nő és megkérdezte mennyibe veszem be a könyveket. Azt mondtam neki, hogy az átlagos könyveket 1 lejben veszem be. Olyanokat amelyeket el lehet adni.

Erre ma hoz egy doboznyi könyvet aminek a háromnegyede olyan, hogy mi szoktuk felajánlani minden hónap utolsó Szombatján ingyen elvitelre. Sőt mi szándékosan töredéket nem szoktunk kitenni ingyen Átfutom a könyvanyagot vagy 5 könyv van benne ami belátható időn belül hasznosítható. Ha már elhozta a boltig és már van annyi tapasztalatom meg emberismeretem, hogy tudjam ki a finoman fogalmazva akadékoskodó Ezért jobbnak látom ha ajánlok neki 20 lejt.  Fő ugybár a nyugalom

Ekkor bújuk ki a szög a zsákból. kezdi és végzi, hogy én azt mondtam minden könyvért 1 lejt adok. Teszi ezt annak tudatában, hogy hozozmányának jó része értéktelen. Ez a gonosz kapzsiság az ami engem kiakaszt.

Végül bevittem az 5 eladható könyvet és a ládát, amint a fent ábra mutatja,  kitettem a bolt elé egy felirattal, hogy ingyen elvihető. Úgy is egy már egy ideje egy polcot tervezek oda ahol folyamatosan lesznek ingyen elvihető könyvek, Ez csak felgyorsította a terv véghezvitelét.