Amikor besötétül az ég

Egy vállakozás ne díszgalopp. Nem tanították nekünk sehol és saját hibáinkból kell tanulni. Ezért osztom meg saját tapasztalataimat.

Van amikor minden összejön ellenünk és besötétül az ég. Honnan tudod, hogy besötétül az ég, azonkívül, hogy a vállalkozásod nehéz időszakba ért? Onnan, hogy egyből mindenkinek sürgös, hogy azt is megadd amivel nem tartozol és régi ismerősök elkukkannak, elkerülnek, leprásként kezelnek. Igen azok a “kedves” ismerősök akikkel elcsevegtél, nevetgéltél. Jó arány ha százból egy megkérdi mi bajod. Ha ezerből egy segíteni akar akkor szerencsés embernek tarthatod magad.

Ezt rögtön megérzik a dögszagra összegyűlő sakálok. Az is beakar hajtani rajtad valamit akinek semmi követelése nem lehet csak akar harapni egyet a hulládból.

Valósággal érzed ahogy köröznek feletted lesik mit lehet még lecsípni lecsontolt testedről. Ezek a dögkeselyük kivétel nékül azok akiknek valaha szívességet tettél. Áron felül, jobb belátásod ellenére vetted át a portékáját. Ne hidd, hogy ezek a sakálok megkegyelmeznek! Megkérdezik mi a bajod. Miért jutottál ide?! Nem kérdezik. Mindent beakarnak hajtani rajtad azonnal. Fenyegetnek szervekkel, verőlegényekkel. Tévedés ne essék egyikük sincs rászorulva ezek közül a hiénák közül. Nem azért kell mert nincs mivel kiváltság a gyógyszerük, hanem a te szenvedésedből, megalázásodból táplálkoznak. Várhatnának egy kicsit. Beleegyezhetnének, hogy törleszd részletekben. De nem! Nem érdekli őket, hogy marad e gyógyszerre pénzed ha a betegség jutattott nehéz helyzetbe. nem érdeklik ha beteg vagy és a gázt sem tudod fizetni és betegen ülsz a hideg lakásban. Őket csak a valós és vélt követeléseik érdeklik. Mert még nem mondtam ifjú vállalkozásba kezdeni akaró, hogy sokszor töbet követelnek mint amennyivel lógsz nekik.

Mit tehetsz?

Ne tegyél soha szívességet! Üzletben csak ügyfél van! Nem érdekes, hogy rokon ismerős vagy szomszéd.

Ne higyj a hizelgésnek, mézes-mázos szónak, kedvesnek tünni akaró grimasznak. Egy banival ne ajánlj többet, egy szikrával ne ajánlj jobb feltételeket mint egy vadidegennek. A vadidegen lehet, hogy emberséget mutat, de 99 százaléka azoknak akiknek szívességet tettél tetemszagra gyűl, hogy te, a vállalkozásod legyen torodon a főmenű.

Ne ijedj meg! Próbálnak majd mindennel hatni rád csak szép vagy emberséges szóval nem. Sakáloknál nincs kegyelem.

Ne könyörögj! A sakálnak, keselyűnek nincs szíve! Nincs számukra nagyobb elégtétel mint a padlón látni téged. Csak akkro fogna igazán megtaposni.

Ne egyezz bele semmilyen alkuba ami számodra kedvezőtlen vagy és többet kér a sakál mint amennyit kellene adj.

Ha nem tudsz megegyezni, akkor inkább egyezz meg egy végrehajtóval. A sakáloknál ő is emberségesebb. Ha egy részét tudod fizetni, akkor add oda a végrehajtónak. A sakál köteles elfogadni.

Ha hiszel abban amit csinálsz akkor ne add fel! A gödörből csak felfele vezet az út.

Mi a jó ebben? Hogy elválik a szar a víztől. tudod kire számíthatsz és kire nem. meg azt, hogy milyen amikor lehull az álarc és a sakál belédvájja fogait.